Traditionellt tillagade fläskkotletter är otroligt goda, men låt oss inte lura oss själva – mängden fett vi använder för att steka dem kan vara skrämmande. Det är därför jag bestämde mig för att göra denna middag i en något hälsosammare och mindre kalorifattig version.

Fläskkotletter är den mest populära slovakiska lunchen eller middagen. Det är inte så konstigt. De är mättande, goda och mycket snabba att tillaga. Men om du experimenterar lite kommer du att upptäcka att fläskkotletter kan smaka bra utan fett.

Fläskkotletter utan fett – recept. En middag som är oemotståndlig

Fläskkotletter är en klassiker på tallriken. Jag bestämde mig dock för att ändra receptet något. Eftersom jag har dragit ner på maten vill jag äta det jag alltid har ätit, men med mindre fett för att göra måltiderna mindre kaloririka. Det är därför jag Jag kom på idén att baka fläskkotletter istället för att steka dem.. Och de blev jättebra! Prova definitivt dem. Listan över ingredienser är trivial.

Ingredienser:

 • flera bitar fläskfilé (fläskcurry),
 • 1-2 ägg,
 • vetemjöl,
 • brödsmulor,
 • Lök
 • mjölk eller kärnmjölk,
 • salt, peppar, köttkrydda,
 • lite olja eller olivolja.

Rostade fläskkotletter. Steg för steg förberedelse

Förberedelsemetod:

 1. Använd en köttklubba för att banka fläskfilén. Var försiktig så att de inte blir för tunna.
 2. Krydda fläskkotletterna och gnid in kryddorna i köttet på båda sidor.
 3. Lägg kotletterna i en behållare, tillsätt den hackade löken och häll kärnmjölken eller mjölken över dem. Ställ in i kylskåpet i minst två timmar.
 4. Ta ut kotletterna, torka dem och panera dem i ägg och ströbröd.
 5. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och lägg kotletterna på den. Pensla dem med olja eller olivolja.
 6. Baka i 180 °C i 10 minuter på varje sida.
 7. Servera med dina favorittillbehör som potatis och sallad.

Relaterade artiklar:

Istället för att knacka nudlarna tar jag till min grannes knep för franska nudlar. Saftiga och krispiga

Jag lägger inte nudlarna i pannan direkt. Jag gör den här saken i förväg och omslaget faller inte av