GRATIS shake beker bij de bestelling van een potje PlantPowders Pre Workout!🎉

Een Crossfit box starten

Crossfit

De sport Crossfit is de afgelopen jaren ontzettend hard gestegen. Crossfit wordt zelfs gezien als DE nummer 1 trend in fitnessland. Een potentiële kans om daar als ondernemer en liefhebber van de sport in te stappen. DeThuisSportWinkel is trotse distributeur van KingsBox in Nederland. Kingsbox is een Europees, jong, innovatief en erg snel groeiend bedrijf. KingsBox maakt alles in Europa en ze gaan voor 100% kwaliteit. Daarnaast maken zij enorme stappen binnen de fitnesswereld en zijn gespecialiseerd in de apparatuur voor Crossfit. 

Stap 1: Crossfit licentie

Wil jij graag de naam "Crossfit" buiten aan jouw gevel hangen of het verwerken in jouw bedrijfsnaam? Hiervoor dien je een licentie aan te vragen bij de officiële organisatie van Crossfit. Deze licentie kost €3000,- per jaar en hiervoor mag je de naam "Crossfit" dragen. Het klinkt misschien veel geld maar, de naam "Crossfit" heeft al aardig wat opgebouwd in Nederland. Dit kan een erg groot voordeel zijn voor jou en de sportschool. 

Stap 2: Ruimte

Nadat je natuurlijk een plan hebt gemaakt hoe je dit gaat aanpakken is het zaak dat je gaat kijken naar een geschikte ruimte. Crossfit ruimtes zijn vaak hoge ruimtes omdat de meeste Rigs & Racks ook erg hoog zijn door de vele mogelijkheden die het biedt. Daarnaast is het belangrijk dat een Crossfitter de ruimte heeft om zijn oefeningen te kunnen doen. Hoe groter de ruimte, des te meer sporters je tegelijk aan het werk kunt zetten. 

Stap 3: Welk materiaal en hoeveel materiaal?

Stel jezelf eerst de vraag hoeveel sporters je tegelijk kwijt kan in de totale ruimte. Op basis hiervan weet je ook wat je nodig heb qua materialen en fitnessapparatuur. Je wilt natuurlijk voorkomen dat klanten niet kunnen komen sporten of geen sportmateriaal hebben om een WOD te kunnen doen.

De basis van een Crossfit ruimte is een Rig of Rack. De grootte van dit Rig of Rack hangt weer af van de ruimte en het aantal sporters wat je kwijt wilt. Heb je een erg grote ruimte? Dan zou je voor een Free Standing Rig kunnen gaan in het midden van de zaal, dit wordt het hart van jouw gym. Bespaar je liever ruimte en houdt je het midden liever vrij voor de sporters, kies dan voor bijvoorbeeld een Kingsbox Mighty Wall Rack aan de muur. Er zijn hier erg veel mogelijkheden in, heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Na het uitkiezen van een Rig of Rack kan je kijken naar de grotere kracht apparaten of cardio apparatuur maar natuurlijk ook naar de kleine apparatuur zoals barbells, dumbbells, gewichtsplaten en kettlebells. Dit zijn must haves in een Crossfit box!

Stap 4: Ontwerp

Zodra je een ruimte hebt gevonden en weet welke fitnessapparatuur je ongeveer nodig hebt, wil je natuurlijk een realistisch beeld van hoe deze ruimte eruit komt te zien. Onze specialisten maken op basis van jouw wensen en behoeften een op maat gemaakte 3D tekening. Vaak heb je al een idee van hoe het eruit moet gaan zien. Met het maken van een tekening kan je erachter komen of dit ook daadwerkelijk mogelijk is. De grafisch ontwerper kan weer rekening houden met zaken waar jij nog helemaal niet over na hebt gedacht. In dit ontwerp is het ook mogelijk om alles te verwerken in de kleuren en logo's van jouw bedrijf. Alle apparatuur van Kingsbox is namelijk helemaal aan te passen naar jouw eigen smaak. Geef ons een kleurcode en een logo door en wij regelen het verder!

Stap 5: Realisatie

DeThuisSportWinkel zorgt voor de complete oplossing. Geen zorgen over hoe jouw gym eruit komt te zien. Wij zorgen ervoor dat jouw gym er op en top uit komt te zien zodat jij de aandacht kunt geven aan jouw klanten. Hier ligt onze kracht. 

Niks is ons te gek en wij zullen er alles aan doen om een droom gym af te leveren. 

Custom Made Rigs & Racks

Rigs vormen het hart van een Crossfit box.  Een veelzijdig en goed gepland rig of rack geeft je een ruimtebesparende oplossing voor squatten, benching, pullups, dynamisch gymnastiek, dips en nog veel meer.

DeThuisSportWinkel geeft je de vrijheid om je eigen rig of rack opstelling te ontwerpen. Onderscheidt jezelf van de rest!
Wees uniek met onze op maat gemaakte rigs & racks. Alles is mogelijk.

Neem contact met ons op om jouw op maat gemaakt rig te laten ontwerpen naar jouw smaak. Van indoor tot outdoor, wat je ook wil het is bij ons allemaal mogelijk!

Aanvragen

Waar ben je naar op zoek?

Jouw winkelwagen