GRATIS shake beker bij de bestelling van een potje PlantPowders Pre Workout!🎉

Hoe bouw je je eigen homegym?

Hoe bouw je je eigen homegym?

Er komt een moment voor elke sportliefhebber wanneer ze besluiten dat het tijd is om hun eigen homegym te bouwen.

Wanneer je begint met het bouwen van jouw homegym, zijn er een paar stappen die je moet volgen om onaangename ervaringen te voorkomen.

Deze eenvoudige stappen kunnen u geld, tijd en veel kopzorgen besparen.
Laten we aan de slag gaan!

Welke ruimte?

Home Gym Transformation

Stap 1.

Eerst moet je een locatie kiezen. Weet dat je niet per se je hele garage hoeft te gebruiken voor je homegym. Als je niet een hele kamer vrij hebt, kan een vrije hoek ook prima werken.

Voordat je begint met het organiseren en schrijven van de lijst voor je uitrusting, is het erg belangrijk om te weten wat je doelen zijn en wat voor soort training je wilt gaan doen. Ik raad je aan om een stijl van trainen te kiezen die je echt leuk vindt, zodat je constant in de flow van je training bent. 

Stap 2.

Bij het kiezen van de locatie moet je rekening houden met de vloer. Als je met een halter traint, is het waarschijnlijk een goed idee om een goede, dikke, betonnen vloer te hebben, die je bedekt met rubber, een gewichthef platform of misschien een ander speciaal schuimkussen, dat alle trillingen en geluiden van je zware gewicht opvangt.

Kies je voor gewichtheffen, powerliften of strongman stijl van trainen, dan is het aan te raden om een gewichthefplatform te kiezen met minimaal 2 tot 3 cm dik rubber.

Kies je voor crosstraining dan is het ook een goed idee om de anti-vibratie foam pads mee te nemen zodat je meerdere sets kunt laten vallen en je buren je nog steeds gedag zullen zeggen als je ze op straat tegenkomt :)

Stap 3. 

Het is belangrijk om de ruimte die je wilt gaan gebruiken op te meten. Meet de hoogte, diepte en lengte van de plaats die je kiest voor jouw homegym. Let op de maten en vergeet niet dat een halterstang 2200 mm lang is en dat je voor een normale training ongeveer 2 x 3 meter nodig hebt. Als je deze maatregelen hebt genomen, kun je beginnen met het kiezen van het juiste rek dat in je homegym past.

Stap 4. 

Als u van plan bent veel apparaten aan te schaffen, heeft u ook een opbergsysteem nodig. Je kunt langsgaan bij de plaatselijke meubelboer of een speciaal opslag rack kopen voor alle zware sportspullen. Let wel op dat je geen goedkope opbergsystemen koopt dit is zonde van je geld en zal niet lang mee gaan. Het is veel beter om goede opslag te kopen die voor altijd meegaat en je hoeft je geen zorgen te maken dat je deze met jouw zware apparatuur kapot maakt.

Cross-training homegym

Stap 1.

Als je besluit dat cross-training de beste trainingsoptie is voor jouw, dan heb je een goede vloerbescherming nodig. Je traint met hoge herhalingen, waardoor je halterstang vaker valt en je vloer een groter risico loopt op beschadigingen. Als je rubberen tegels van 2-3 cm dik kiest, zou het goed moeten zijn.

Als u een vloer van keramische tegels heeft, kunt u het beste kiezen voor anti-vibratie foam pads.

Stap 2.

Als je een lange halter gaat kiezen, is mijn advies om een goede hybride kartelhalter en een paar sluitklippen te nemen.

Voor de meesten van ons zal een chromen heren- of dameshalter tussen 180.000-205.000 PSI geweldig werk doen.

Koop alsjeblieft geen goedkope barbell, je kunt wel besparen op andere apparatuur, maar niet op je barbell. Als een staaf breekt of buigt tijdens het gebruik, kan dit ernstige verwondingen of zelfs de dood veroorzaken.

Stap 3.

Bij het starten van een nieuwe homegym heb je ongeveer 100 - 150 kg gewichtsplaten nodig. Als je bereid bent wat meer uit te geven, kun je een meer veerkrachtige versie kopen, zoals de Hi-temp-bumpers. Met dat soort bumpers kun je ook in je tuin trainen.

Stap 4.

Het volgende belangrijke apparaat dat een sportschool voor crosstraining niet mag missen, is een rek of een standaard.
Je hebt hier veel opties. U kunt kiezen uit een Power rack, een opvouwbaar rack, een wall power rack, een Air rack of een Squat/pull-ups Stand.
Als je genoeg ruimte hebt, raad ik je sterk een Power rack aan. Het is stabieler en je kunt een breed scala aan accessoires toevoegen. Je kunt er Pull-ups, Squats, Dips, Bench Press, Shoulder Press etc. op doen. Het heeft ook een optie om een snelmontagerek toe te voegen voor het opbergen van bumpers.

Maar heb je geen ruimte voor een vrijstaand Power rack, dan kun je kiezen voor andere opties zoals een wall power rack of een opvouwbaar rack waarmee je veel ruimte kunt besparen.
Een TNT opvouwbaar rek en 3 sec PU bar zijn opvouwbare opties die nog minder ruimte innemen dan een regulier wandrek. Je vouwt ze uit en installeert ze in minder dan 30 seconden en wanneer je klaar bent met trainen, vouw je ze gewoon weer op en gebruik je de ruimte voor andere activiteiten of om je auto te parkeren.

Stap 5.

Ik adviseer om ook een Speed rope, Kettlebells (16kg of 24kg), Dumbbells (paar van 5kg, 10kg, 12.5kg en 17.5kg), Wall Ball (6kg of 9kg), Gym Rings, elastische banden, foamrollers, microplaten toe te voegen aan je lijst voor je cross-training homegym.

Stap 6.

Er is veel meer apparatuur die u kunt krijgen voor uw homegym, d.w.z. Plyo Box, Bench, Rower, Weighted Vest, GHD, maar het hangt allemaal af van de ruimte en jouw budget. Als een deel van de apparatuur niet in uw garage past of als je alleen een bar en bumpers kunt kopen, hoeft u zich geen zorgen te maken! Je kunt veel geweldige WOD's doen met slechts een paar apparaten! Dat is het beste deel van cross-training.

Weightlifting homegym

WL_home_gym

Stap 1.

Als je hebt besloten dat gewichtheffen is wat je echt thuis wilt trainen, heb ik enkele tips voor je.

Allereerst heb je een gewichthefplatform nodig. De beste optie is een combinatie van houten midden- en zijrubber. U kunt kiezen uit een platform van 20 mm tot 70 mm dikte of zelfs een combinatie van een schuimlaag onder het platform en een rubberen laag op het oppervlak. Dit is de beste optie voor mensen die hun buren niet van streek willen maken. Platformen kunnen een paar honderd tot een paar duizend euro kosten, dus je moet wat onderzoek doen en echt je wensen en behoeften kennen.

Stap 2.

Ten tweede heb je een goede halterstang nodig. Als je echt goed wilt trainen, moet je kijken naar halters met 200.000 PSI+ met WL-kartelmarkeringen en middelste karteling. Vergeet ook niet om een lifting belt voor gewichtheffen te kopen.

Stap 3. 

De volgende stap is het kopen van gewichtsplaten. Je hebt tussen de 100-200kg competitiebumpers nodig. Zoals je weet, maken de microplaten het verschil tussen een oude en een nieuwe PR, dus daar heb je ook een set van nodig.

Stap 4.

Je mag het Squat Rack niet vergeten. Ik stel voor dat je een rek zoekt dat 500 kg of meer kan dragen.

Stap 5.

Andere essentiële uitrusting: Weightlifting belt, Weightlifting straps, elastische banden en veel magnesium.

 Powerlifting homegym

Powerlifting_home_Gym

Stap 1. 

Als powerlifting je passie is, is dit het juiste moment om je eigen powerlifting homegym te bouwen. Allereerst heb je een platform nodig. Je hebt alleen een platform nodig om het gewicht van de deadlifts op te vangen, dus een standaard platform met 20-30 mm dik rubber is prima.

Stap 2.

Je hebt ook een goede halter nodig. Een goede powerlifting-halter kan tussen de € 250 en € 1000 en meer kosten. Bespaar niet op je barbell, ook niet als je budget beperkt is. Als je een paar honderd kilo tilt met je stang, wil je niet dat deze breekt of buigt.

Stap 3.

Als je moet besparen, bespaar dan op de borden. Overal vind je geweldige aanbiedingen op ijzeren gietstalen platen. Als je budget het toelaat, zou ik zeker stalen wedstrijdplaten aanraden, maar zo niet, dan zullen de klassieke platen ook goed zijn. Om te beginnen heb je 150 kg+ nodig.

Stap 4. 

Hetzelfde als voor een cross-training home gym, heb je een rack nodig. Voor thuis powerlifting raad ik een Power Rack of een Combo rack aan.
Veiligheid staat altijd voorop, dus ik raad je ten zeerste aan om een paar euro meer uit te geven en veiligheidsriemen of Angel Arms te kopen in het geval dat een back squat of bankdrukken fout gaat. Kies je voor een Combo Rack, dan bespaar je ruimte en hoef je geen extra plat bankje aan te schaffen.

Stap 5. 

Andere essentiële uitrusting: dumbbells (paar van 12,5 kg, 17,5 kg, 22,5 kg, 25 kg en 30 kg), banden, microplaten, bank (met een dik kussen), barbell jack, powerlifting straps en powerlifting belt.

 Je homegym afmaken

 Om je home gym compleet te maken heb je nog een paar dingen nodig.

Stap 1. 

In elke homegym heb je iets nodig om je tijd bij te houden. Je kunt een horloge, een telefoon of een timer gebruiken. Je moet jouw trainingstijd kunnen meten en de scores in dezelfde training kunnen controleren om de verbeteringen in de loop van de tijd te zien. Tracking van je training geeft je veel motivatie voor je volgende trainingen.

Stap 2. 

Een televisie. Ik ben geen grote fan van het hebben van een tv in je homegym, maar als je het wilt hebben, dan kan dat. Je kunt motiverende video's over training of enkele instructievideo's voor oefeningen bekijken. Als je geen stereo hebt, kun je ook naar muziek luisteren op tv, maar ik raad je ten zeerste aan om een goede stereo installatie te kopen en muziek op te zetten die je leuk vindt. Het helpt je door de zwaarste trainingen heen.

Stap 3. 

Als de muren wit zijn, doe je iets verkeerd. Aan de muur moet je motiverende stickers of banners van je favoriete atleten bevestigen!

Stap 4. 

Vergeet het trainingsprogramma niet. Je hebt veel online programma's op het internet. Kies degene die het beste bij je past. Ik weet dat je waarschijnlijk denkt dat online programma's geldverspilling zijn, maar dat is niet waar. Een goed programma kan je een veel betere combinatie van oefeningen geven en dus betere resultaten. Laten we hier ook eerlijk zijn, als je net als de meesten van ons bent, weet je niets van het maken van trainingsprogramma's, dus laten we dit overlaten aan de professionals.

 

Dit waren de belangrijkste tips om je te helpen bij het bouwen van je homegym. Nog een laatste advies, ook al is het "your home gym, your rules'', ik raad je ten zeerste aan om na elke training schoon te maken. Zo begin je de volgende sessie fris en ben je klaar om je nieuwe PR te bereiken.

 

 

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Waar ben je naar op zoek?

Jouw winkelwagen